Određen jednomjesečni pritvor Juri Miletiću, vlasniku kompanije ‘AC Juro’

Kantonalni sud u Sarajevu u cijelosti je prihvatio prijedlog Kantonalnog tužiteljstva te odredio jednomjesečni pritvor Juri Miletiću, vlasniku „AC Juro“ zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Istovremeno za njegovu suprugu određene su mjere zabrane i to napuštanja boravišta, zabranu putovanja, oduzimanje putnih isprava i korištenje osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine.

Također, Kantonalni sud je na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo donio rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja nekretninama i to 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Kantona Sarajevo koje su već dodijeljene Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalju nadležnost. Ukupni iznos do sada utvrđene protupravne imovinske koristi za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom „Pranje novca“ prelazi iznos od 2,4 milijuna KM. Istovremeno, prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Akciju „Bulevar“ Kantonalno tužiteljstvo KS realiziralo je u suradnji s Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine, ministarstvima unutarnjih poslova Srednjobosanske i Zeničko-dobojske županije, te Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA)

Istraga u navedenom predmetu se nastavlja, priopćeno je iz Ureda glavne kantonalne tužiteljice./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img