ODMAZDA: Hezbolah ispalio desetke raketa na sjever Izraela

Islamistički pokret Hezbolah objavio je u nedjelju da je ispalio ‘desetke’ raketa na sjever Izraela u znak odmazde za zračni napad koji pripisuje izraelskih snagama u kojem je poginulo nekoliko članova jedne obitelji na jugu Libanona. 

Agencija France presse piše da se radi o tri poginule osobe, paru i njihovom djetetu, dok Reuters navodi da su poginule četiri osobe.

Hezbolah je u priopćenju naveo da je ispalio ‘desetke raketa kaćuša i falak’ na Kiryat Shmon u sjevernom Izraelu, ‘kao odgovor na užasan zločin koji je izraelski neprijatelj počinio u Meis al Džabalu’ u kojem je bilo ubijenih i ozlijeđenih civila.

Obrambeni i i sigurnosni izvori rekli su za Reuters da su četiri osobe ubijene u Meis al Džabalu, mjestu koje je pretrpjelo znatne štete u redovitoj izmjeni vatre između Izraela i proiranskog Hezbolaha od početka rata u Pojasu Gaze.

Obje se strane međutim suzdržavaju od toga da sukob preraste u rat širih razmjera. Više od 250 pripadnika Hezbolaha i 75 civila ubijeno je u izraelskim napadima na Libanon od listopada. U Izraelu je raketna vatra koja dolazi iz Libanona ubila desetak vojnika i nekoliko civila, dodaje Reuters./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img