Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

PREDSJEDNIŠTVO DF-A: Otpočinjemo pregovore o ulasku u vlast

Foto: Printscreen/Faktor

Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici usvojilo zaključke koje je pripremila radna grupa formirana na prošloj sjednici stranačkog predsjedništva, koja je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine.

– Na osnovu očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietničkoj, građanskoj stranci, te izboru člana Predsjedništva BiH, radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatno razdoblje 2018.-2022. – navode iz DF-a.

U cilju osiguravanja utvrđenih prioriteta djelovanja, kao i potrebe poštivanja individualnih prava svih građana BiH i sprječavanju iseljavanja, osobito mladih ljudi.

Ovime se potvrdilo ono o čemu se intenzivno “šuškalo” još od okončanja izbornog procesa u listopadu. DF ulazi u bošnjački blok kao partner SDA i tu nije riječ o nikakvom četvrtom partneru u vlasti kako sami žele prikazati.

Predstavnici DF-a izborni legitimitet crpe iz bošnjačkog biračkog tijela tako da u vlasti mogu biti isključivo partner SDA u bošnjačkom bloku. Ovakav rasplet događaja treba promatrati kao DF-ov čin vraćanja usluge SDA uz čiju je logističku pomoć Željko Komšić po treći put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte