Odgođena šesta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Iako je formalno otvorena danas, šesta redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je odgođena. Novi termin bit će poznat naknadno. Odgoda je dogovorena na sjednici Kolegija Doma tijekom stanke koju je nedugo po otvaranju sjednice tražio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije radi usuglašavanja.

Neslužbeno je to protumačeno kao usuglašavanje u vezi s dnevnim redom za koji je bio predložen set zakona iz fiskalne politike, među njima zakon o porezu na plaće u FBiH i zakon o doprinosima.

Nakon stanke, odnosno zasjedanja Kolegija, predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović je obrazložio da je uz navedene zakone podnesen veliki broj amandmana zastupnika i da zastupnički klubovi nekih stranaka smatraju da fiskalno zakonodavstvo nije moguće razmatrati dok Parlamentu ne bude predočena i prateća simulacija mogućih ekonomskih efekata u budućoj njegovoj primjeni.

Šesta redovitaa sjednica odgađana je još jednom dosad, 9. listopada, kada je također neslužbeno komentirano da nema suglasnosti koalicijskih partnera o predloženim zakonima o porezu na dohodak i doprinosima./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AFERA " RESPIRATORI" I "3F"

SDA kaže da bi Tegeltija trebao dati ostavku ili biti smijenjen

-Umjesto što licemjerno moralizira, optužuje SDA za tobožnji pritisak na pravosuđe i brani kompromitiranu glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija bi trebao...