Odbijena žalba Tužiteljstva zbog puštanja na slobodu Gruđanina koji je udario službenu osobu

Vijeće Općinskoga suda u Ljubuškom odbilo je žalbu Županijskoga tužiteljstva u Širokom Brijegu i potvrdilo rješenje o odbijanju pritvora koje je prethodno donijela sutkinja toga suda, potvrđeno je za Hrvatski Medijski Servis iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Općinski sud u Ljubuškom donio je rješenje , u Vijeću kojim je predsjedavao sudac Miro Jurič , kojim je odbijena žalba Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg , a u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih Joze Rose i Drage Tomasa, kojima se na teret stavlja počinjenje kaznenog djela Napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari.

Naime, rješenjem suca za prethodni postupak od 29.05.2018. godine odbijen je prijedlog Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg za određivanje pritvora osumnjičenima, kao neutemeljen. Branitelji osumnjičenih – Nada Dalipagić i Mario Buntić su osporavali da postoje razlozi za određivanje pritvora jer ne postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kazneno djelo za koje se sumnjiče jer se sve temelji na indicijama i pretpostavkama.

Na isto rješenje kojim je odbijen prijedlog za određivanje pritvora, Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg uložilo je žalbu, ali je ista odbijena. To iz razloga što je Vijeće u cijelosti prihvatilo analizu svih dokaza koje je izvršila sutkinja za prethodni postupak, te da je dala valjane razloge za odbijanje prijedloga, a razlozi nisu dovedeni u pitanje žalbenim navodima Tužiteljstva.

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je određivanje pritvora osumnjičenicima J. R. (40) i D. T. (21) iz Gruda, zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Tužiteljstvo je tražilo određivanje pritvora zbog opasnosti da će osumnjičenici ponoviti kazneno djelo, temeljeći svoj zahtjev na težini kaznenih djela, prošlosti i osobnosti osumnjičenika, istaknuo je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

D. T. je osumnjičen da je dana 27. svibnja 2018. godine ispred kafića “D…” u Grudama vozilom škripajući po cesti narušavao javni red i mir. Kada su ga policijski službenici sustigli, izdali su mu usmenu naredbu da zaustavi vozilo, isti se oglušio i nastavio kretati prema Ljubuškom. Dolaskom do tvornice “V…” izvršio je polukružno okretanje i prošao pored dvaju policijskih vozila koja su mu popriječila put i ponovno se zaustavio ispred kafića “D…”.

Nakon što mu je izdana naredba da pođe u policijsku postaju, D. T. je počeo policijske službenike vrijeđati, omalovažavati i prijetiti im.

Pružajući aktivni otpor, nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena, nakon čega ju je osumnjičeni J. R. odgurnuo i zaprijetio joj riječima: “Sad ću vas u stanici sve postrojiti, j…i vas i policiju cijelu i načelnika koji vas je poslao”, istaknuo je Aničić.

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje, osumnjičeni D. T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZENICA Na lokalitetu Kamenolom pronađeno tijelo muškarca

U Zenici je danas pronađeno još jedno beživotno tijelo nepoznatog muškarca, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Zeničko-dobojske županije.Dežurnoj službu PS Crkvice danas u...