AFERA "RESPIRATORI"

Odbijena žalba Tužiteljstva BiH o ukidanju mjera zabrane za skupinu “3F”; Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Tužiteljstva BiH na rješenje kojim su ukinute mjere zabrane Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću, osumnjičenima u predmetu “Respiratori”, doznaje N1.

Podsjetimo, iz Suda BiH je rečeno kako su ukinuli mjere zabrane nakon što su istekla rješenja, a Tužiteljstvo BiH nije dostavilo potrebno izjašnjenje, navedeno je u odluci sutkinje za prethodni postupak Tatjane Kosović.

Tužiteljstvo je iskoristilo zakonski rok od tri dana za žalbu i tada je priopćilo kako je “Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi jesu li mjere zabrane ispunile svrhu radi kojih su izrečene, budući da je Sud BiH prethodno utvrdio postojanje okolnosti na strani osumnjičenih koje ukazuju da bi isti mogli ometati kazneni postupak kontaktom sa svjedocima, a potom po službenoj dužnosti izrekao mjere zabrane radi otklanjanja tih okolnosti”.

Predstavnica odvjetničkog tima Fadila Novalića Vasvija Vidović kazala je kako još uvijek nisu zaprimili Odluku Suda BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA HDZ- HNS BiH

LOVRINOVIĆ: Varaju nas od 1990. I kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili

Zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona,...