Hrvatski Medijski Servis

ODBIJEN PRIJEDLOG TUŽITELJSTVA Osumnjičeni za napad na redakciju sarajevskog portala pušteni na slobodu

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog županijskog Tužiteljstva da odredi jednomjesečni pritvor dvojici osumnjičenih za napad na novinare portala Radiosarajevo.ba.

“Sud je prihvatio prijedlog obrane da se osumnjičeni brane sa slobode”, rekao je odvjetnik osumnjičenih Omar Mehmedbašić za “Avaz”.

Prema saznanjima “Avaza”, osumčinjenima čiji su inicijali A.Š. (29) i A.B. (28) određene su mjere zabrane, odnosno prilaska redakciji i uredniku portala Radiosarajevo.ba.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba priopćila je ranije da je skupina huligana, koji su se predstavili kao navijači FK “Sarajevo”, u petak uvečer napala novinare i uredništvo portala, uputivši im prijetnje smrću.

Napad se dogodio nakon što je Radiosarajevo.ba objavilo informaciju da je jedan navijač Fudbalskog kluba “Sarajevo”, kod koga je pronađena droga, osuđen na pet godina zatvora u Bjelorusiji.

U policiji su objasnili da se nije bilo nasilnog upada u redakciju, već da su se sastali u njenoj neposrednoj blizini i da su osumnjičeni zadržali novinara portala mimo njegove volje./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte