Hrvatski Medijski Servis

Od Humca do Međugorja molili za mir

Hodnja mira od samostana sv. Ante na Humcu do crkve sv. Jakova u Međugorju održana je danas. Tradicionalna Hodnja mira održava se na blagdan sv. Ivana Krstitelja, a sudionici hodnje tijekom cijelog puta mole krunicu, pjevaju i zahvaljuju Gospi, dok se svećenici na čelu kolone izmjenjuju u nošenju križa.

U ovogodišnjoj Hodnji mira, kao i ranijih godina, uz vjernike iz različitih krajeva BiH i Hrvatske sudjelovalo je mnoštvo hodočasnika pa su se u koloni mogle vidjeti i zastave brojnih država, piše Čitluk.ba.

Župljani župe Međugorje sudionike Hodnje mira ispred svojih obiteljskih domova dočekali su sa osvježenjem, a po dolasku Hodnje mira pred crkvom sv. Jakova izložen je Presveti Oltarski Sakrament, pred kojim su se sudionici Hodnje mira skrušeno poklonili i izrekli svoje molitve.

Molitveni hod od Humca do Međugorja 1992. godine pokrenuo je Nijemac Hubert Liebherr i od tada se svake godine održava na uočnicu Gospinog ukazanja./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte