OTVARANJE GRANICA

Od danas državljanima članica EU omogućen ulazak u BiH, ali uz jedan važan uvjet

Od danas je omogućen ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Europske unije i zemalja Schengenskog prostora, ali pod uvjetom da imaju potvrdu o negativnom testu na koronavirus, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

“Omogućen je ulaz i strancima koji posjeduju višekratnu schengensku vizu ili vizu zemalja Europske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Europske unije i schengenskog područja”, dodaje se u priopćenju.

Državljani ovih zemalja obvezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih tijela BiH (epidemioloških i zdravstvenih).

Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske, kojima je od 28. svibnja 2020. godine, kao i državljanima Republike Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne isprave.

Ovo je najnovija odluka Vijeća ministara BiH o propisivanju uvjeta ulaska stranaca u BiH, a u skladu s tim Granična policija Bosne i Hercegovine će obavljati granične provjere./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASTE BROJ ŽRTAVA

U eksploziji u Bejrutu poginulo 135 ljudi, ranjeno ih je oko 5000, stotine nestalih

Libanonski ministar zdravstva Hamad Hassan izjavio je za televiziju Al-Manar da je u eksploziji u Bejrutu stradalo ukupno 135 ljudi, a ozlijeđeno ih je...