U TUZLI ZASJEDALO PREDSJEDNIŠTVO HDZ BIH

Očekujemo od međunarodne zajednice snažnu potporu u rješavanju otvorenih političkih pitanja

U Tuzli je održana 24. redovita sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Članovi Predsjedništva potvrdili su kako su zaključci s prethodne sjednice okvir i smjer djelovanja svih dužnosnika HDZ-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti sa svih razina dok traju razgovori i pregovori o otvorenim političkim pitanjima, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović je upoznao članove Predsjedništva HDZ-a BiH o aktivnostima i razgovorima oko ograničenih izmjena Ustava kojima će prethoditi izmjena Izbornog zakona. Također članovi Predsjedništva informirani su o razgovorima koji su po tom pitanju vođeni na međunarodnom forumu u Dubrovniku gdje se Čović, uz visoke političke dužnosnike na međunarodnoj razini, susreo i s novim Visokim predstavnikom, Christianaom Schmidtom koji u kolovozu preuzima dužnost.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je dalo potporu svim aktivnostima koji će očuvati Bosnu i Hercegovinu i njen suverenitet kao domovine tri ravnopravna konstitutivna naroda, ali i svih ostalih.

Konstitutivnost kao natkrovljujuće ustavno načelo je ugrađeno u temelje Bosne i Hercegovine i ovaj temeljni ustavni postulat prepoznaju Ustavni sud BiH i Međunarodni sud za ljudska prava čije je odluke o sprječavanju diskriminacije, dominacije i preglasavanja nužno, u što skorijem vremenu u neizbornoj godini, u potpunosti implementirati.

Potvrđeno je kako se omogućavanjem aktivnog i pasivnog biračkog prava svim stanovnicima Bosne i Hercegovine kroz reforme Izbornog zakona treba praktično osigurati legitimno predstavljanje uvažavajući političku volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Na sjednici se razgovaralo i o izradi Strateškog dokumenta u okviru HNS-a koji dugoročno treba usmjeriti nacionalno očuvanje i jačanje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kroz pitanja demografije, kulture, gospodarstva i razvoja, kao i svih pitanja od vitalnog značaja za hrvatski nacionalni identitet u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH./HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Umrla četverogodišnja kći američkog repera

Lauren Maxwell, četverogodišnja kći repera Fettyja Wapa, preminula je iz još nepoznatih razloga, a vijest o njenoj smrti potvrdila je na Instagram profilu njezina...