“OBRANA BiH”/ IZETBEGOVIĆ: Ako se Bh. blok povuče iz vlasti pustit će HDZ i SNSD da rade što hoće

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović obratio se prisutnima na početku zasjedanja Glavnog odbora te stranke. On je kazao da će odluku o koaliranju donijeti nakon zaključaka sjednice GO SDP-a koja se održava također danas.

“Vidjet ćemo što će danas odlučiti vrh SDP-a. Nedavno su izjavili kako neće koalirati s nama, ali sumnjam da će ta odluka ostati iz razloga što glasači SDP-a sigurno očekuju da će SDP stati u obranu BiH i da se neće udaljavati od rizika koje taj potez sa sobom nosi. Svakako da nije lako ući u vlast u ovakvoj konstataciji snaga, ali vidimo što se događa i sa SDP-om u Tuzli. Oni žele ući  u vlast, da pokušaju uzeti stvari u svoje ruke i da pokušaju napraviti promjenu”, kazao je Bakir Izetbegović na sjednici GO SDA, piše Klix.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je posebno istaknuo kako je tzv. Bh. blok do sada izbjegavao ući u koaliciju sa SDA  i da je za takvo što davao potpuno nelogična objašnjenja.

“HDZ BiH se ponašao kako se ponaša, a isto tako se i SNSD ponaša kako se ponaša. To je razlog zašto se Bh. blok udaljava od vlasti. Upravo zbog toga što su oni kakvi jesu stranke okupljene oko Bh. bloka odlučuju povući se iz vlasti i prepustiti njima da rade što hoće. To je jedan potpuno besmislen potez”, dodao je Izetbegović.

Također, on je naglasio kako će Glavni odbor SDA danas osim teme formiranja vlasti na federalnoj i državnoj razini razmatrati i još nekoliko drugih pitanja koja su se, kako navodi Izetbegović, zbog dugog apstiniranja od sastanaka nakupila./HMS/

Najnovije