OBJAVLJENA SNIMKA NAPADA Presreli zatvorski kombi, ubili dvojicu zatvorskih čuvara a trojicu ranili i oslobodili “Muhu”

Najmanje dvojica zatvorskih čuvara su ubijena, a trojica teško ranjena kada su do zuba naoružani muškarci iz zasjede napali zatvorski kombi kako bi oslobodili zatvorenika, priopćila je policija i potvrdila da je u tijeku lov na počinitelje napada i zatvorenike.

Orkestrirani napad, koji dolazi usred rastućeg nasilja povezanog s drogom diljem Europe, dogodio se na naplatnoj kućici u Incarvilleu, na sjeveru Francuske. Zatvorenik i napadači su pobjegli, potvrdila je policija.

Pariška javna tužiteljica Laure Beccuau kazala je kako se zatvorenik iz kombija, Mohamed Amra rođen u ožujku 1994. godine, nije nalazio pod strogim nadzorom. Beccuau je navela kako je Amra prošlog tjedna osuđen za tešku pljačku, a također optužen u slučaju otmice koja je dovela do smrti.

Francuski list Le Figaro piše kako Amra ima nadimak La Mouche – Muha. Drugi francuski mediji navode kako se Amru smatra moćnim narkobosom. Inače, francuski Senat je upravo danas objavio vrlo alarmantno izvješće o širenju ilegalne trgovine drogom diljem zemlje i pozvao na hitne nove mjere za rješavanje problema.

Moćni narkobos Muha. Foto: X

Izvješće povjerenstva kaže da se posao s narkoticima širi u male francuske gradove i sela, izazivajući nasilne sukobe između bandi na teritorijima koji su se dosad smatrali sigurnima.

Baš jučer je Nicolas Bessone, tužitelj regije Marseille, priznao na francuskoj televiziji kako su narkobande postale toliko moćne i bogate da su se uspjele infiltrirati i korumpirati državne službenike unutar sudskog sustava u gradu Marseilleu.

Prošle godine oko 50 ljudi ubijeno je u pucnjavama povezanim s drogom u gradu. U izvješću povjerenstva navodi se kako su mnogi vođe francuskih narkobandi nedodirljivi i da svoje nemilosrdne poslove vode u inozemstvu, uglavnom iz Sjeverne Afrike i Bliskog istoka./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img