ZRAKOPLOVNA NESREĆA KOD MALOG ZVORNIKA

Objavljena imena poginulih pilota Vojske Srbije, pilot Vasiljević nadletio svoje selo i kuću prije pada zrakoplova

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. zrakoplovne brigade Ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona “mig 21” u području sela Brasina, kod Malog Zvornika, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je sućut povodom pogibije dva pilota Ratnog zrakoplovstva i PZO Vojske Srbije.

Avion MiG-21 Vojske Srbije, koji se jutros u 9.10 sati srušio kod Malog Zvornika, pregledan je jutros u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatirano je da je ispravan i spreman za let, priopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Nadletio svoje selo i kuću, pa se srušio

Poginuli pilot Zvonko Vasiljević (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove obitelji, poginuo je nakon što je nadletio svoje selo i obiteljsku kuću.

Živana Ristić, čija je kuća u neposrednoj blizini mjesta gdje se srušio zrakoplov, ispričala je za Tanjug da je u trenucima dok se sve to događalo bila u kući, a u dvorište je izašla kada je čula da nešto zuji.

Ono što je vidjela iz dvorišta bio je avion, koji je, kaže, prelijetao nisko iznad njene kuće, da bi nekoliko trenutaka zatim vidjela kako je kljunom krenuo padati.

“U tom momentu sam se uhvatila za glavu i povikala: ‘Ljudi, gori nešto’, istračala sam iz dvorišta i imala sam šta vidjeti… Stvarno je grozan osećaj”, ispričala je potresena Živana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON OKLIJEVANJA TWITER IPAK REAGIRAO

Obrisan tvit bivšeg malezijskog premijera da muslimani imaju pravo ubijati Francuze

Twitter je nakon oklijevanja obrisao poruku bivšeg malezijskog premijera Mahathira Mohamada u kojoj je napisao da su 'Francuzi u povijesti ubili milijune ljudi, od...