PODGORICA

Objavljen snimak spašavanja bebe iz rijeke Morače

Dvomjesečni dječak jučer je izvučen iz rijeke Morače u Podgorici nakon što je njegova baka K.K (62) s njim u naručju skočila u rijeku.

Beba je spašena, a tijelo njene bake izvučeno je iz vode nedugo nakon što je, tvrde neslužbeno iz policije, odlučila s njim otići u smrt.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak izvlačenja djeteta iz ledene rijeke. Upozoravamo da je snimak uznemirujući.

Radnici gradskog poduzeća Zelenilo Aldin Ibrahimović i Almir Mujak izvukli su i spasili bebu iz Morače u Podgorici. U spašavanju je sudjelovao i Demaj Spejtim.

Ibrahimović i Mujak obavljali su redovite radne zadatke u blizini Blažovog mosta kada su ugledali da je beba upala u hladnu rijeku. Brzom reakcijom uspjeli su izvući dijete na obalu.

Dijete je bilo bez svijesti, a albanski zastupnik u švedskom parlamentu Adnan Dibrani, koji se zadesio na licu mjesta, uspio je dječaku istisnuti vodu iz pluća i vratiti ga u život, prenosi Blic.

Hitna pomoć je brzo reagirala i prevezla dječaka u bolnicu.

Podsjetimo, šezdesetdvogodišnja K. K. stradala je jučer oko 11.20 sati nakon što je s dvomjesečnim unučetom u naručju, uskočila u rijeku Moraču. Žena je prije toga poslala uznemirujuću poruku roditeljima bebe, koji su u panici odmah izletjeli iz kuće i tražili svoje dijete, koje je u tom trenutku iz rijeke spasilo četiri heroja./HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...