MINISTARSTVO OBRANE BIH

Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana započelo ceremonijom u Sarajevu

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, danas je u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na groblju Sveti Josip u Sarajevu položilo vijence i upalilo svijeće poginulim i nestalim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Izaslanstvo je predvođeno zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem, zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-bojnikom Ivicom Jerkićem, zapovjednikom Zapovjedništva za potporu OS BiH general-bojnikom Markom Stojčićem i zapovjednikom 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH brigadirom Martinom Pažinom.

Polaganju vijenaca su nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, vojni izaslanik RH u BiH brigadir Davor Kiralj, kao i ostali predstavnici MO i OS BiH, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te djelatnici više razina vlasti u BiH, uključujući i načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića, kao i predstavnike Hrvatskog narodnog sabora, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Glavni kapelan Oružanih snaga BiH don Željko Čuturić izmolio je opijelo za duše pokojnih branitelja. Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su nazočila i misi zadužnici u sjemenišnoj Crkvi Svetog Ćirila i Metoda.

U razdoblju od 25. listopada do 2. studenoga 2023. godine, pripadnici Oružanih snaga BiH će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i vojarnama diljem Bosne i Hercegovine. Središnja svečanost održat će se 31. listopada 2023. godine u Mostaru, na groblju „Masline“ i uz spomenik braniteljima pred Hrvatskim domom Herceg Stjepana Kosače te u Katedrali Marije Majke Crkve./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img