Hrvatski Medijski Servis

OBAVIJEST IZ HRVATSKE Mladen Džidić ne može biti izručen BiH

Nadležna tijela RH obavijestila su Ministarstvo pravde BiH putem Interpola Zagreb da Mladen Džidić, osuđeni ubojica i bjegunac iz KPZ-a Mostar, ne može biti izručen BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

“Nadležna tijela Republike Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH da je navedena osoba državljanin Republike Hrvatske i da, u skladu s Ustavom Hrvatske, on ne može biti izručen drugoj državi”, rečeno je za Klix.ba u Ministarstvu pravde BiH.

Dodali su da su o eventualnom iniciranju ustupanja izvršenja kazne zatvora Hrvatskoj obavijestili KPZ Mostar koji je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne tjeralice.

Podsjetimo, Džidić je uhićen prije nekoliko dana u Zagrebu u jednom stanu gdje je bio pronašao utočište. Naime, on se nakon redovnog dopusta od 11. siječnja nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar.

Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. siječnja u 13 sati, no odlučio je pobjeći. Za to vrijeme mu se gubio svaki trag.

Inače, u raspisanoj tjeralici je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.

Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte