NS BiH O AKCIJI SIPA: Nanesena nemjerljiva šteta bh. nogometu

Povodom informacija koje su se jutros pojavile u medijima o istrazi koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, a odnose se na sumnje u namještanje utakmica, oglasio se Fudbalski/Nogometni savez BiH.

“Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa.

Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu nogometnih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na razini entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaknuti da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom nogometu u Bosni i Hercegovini”, navodi N/FSBiH, prenose Nezavisne novine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije