KOŠARKA

Novo pravilo u NBA ligi

FIBA je prije nekoliko sezona pooštrila kaznu za razne prekršaje u tranziciji, rezultat toga je brža, tečnija i gledljivija košarka s manje prekida.

Takvo što već neko vrijeme želi uvesti i NBA liga – opasnijim kaznama spriječiti igrače da prave previše prekida koji ‘ubijaju’ (usporavaju) igru.

Prema novim FIBA-inim pravilima, prekršaj u tranziciji tijekom kojeg branič ne ide na krađu lopte nego na očitu namjeru prekršaja: Kažnjava se s dva bacanja u korist igrača na kojem je napravljen prekršaj uz loptu sa strane za tu istu ekipu nad kojom je prekršaj napravljen, piše Jabuka.tv.

NBA liga je par godina kasnije, odnosno ovog svibnja – došla do toga da će takav prekršaj u tranziciji uskoro kažnjavati s jednim bacanjem i loptom sa strane u korist ekipe nad čijim igračem je napravljen prekršaj.

S ovim pravilom bi se igra više očistila te bi igrači s vremenom bili puno oprezniji kada budu pokušali zaustaviti opasnu tranziciju protivničke ekipe./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIŠTVO SDA

Bakir Izetbegović kandidat za za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, evo tko su nositelji lista

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj redovitoj sjednici utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. listopada ove godine. Predsjedništvo...