Novinari letjeli s Bidenom u predsjedničkom avionu pa krali jastučnice, tanjure…

  • Novinari su inače ti koji rešetaju moćnike u Washingtonu, no ovog su puta oni ukoreni zbog krađe.

Novinsko izvješće je sinoć podiglo prašinu u američkom glavnom gradu sa svojom humorističnom, ali temeljitom istragom krađe iz prostora za novinare u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One.

Godinama uzimali sve što im je došlo pod ruku

“Godinama su gomile novinara i drugih osoba u svoje ruksake potiho gurale sve od graviranih čaša za viski ili vino do više-manje svega s oznakom ‘Air Force One’ prije nego što su izašli iz zrakoplova”, izvijestio je Politico.

Udruga novinara Bijele kuće je prošlog mjeseca svojim članovima poslala e-mail kojim je napomenula da nestajanje predmeta iz kabine za novinare, koji su ih uzimali za uspomenu, nije prošlo nezapaženo.

Kada američki predsjednik putuje, prati ga 13 novinara u stražnjem dijelu njegovog Boeinga.

Medijske kuće plaćaju da njihovi novinari lete vladinim zrakoplovom te za obroke i pića poslužena tijekom leta.

Posada kao suvenire dijeli paketiće čokoladica M&M’s s predsjedničkim pečatom i potpisom. Čaše i drugi predmeti sa žigom “Air Force One” mogu se kupiti preko interneta.

Zveket tanjura i staklenine u ruksacima

No, to nije dovoljno za mnoge u zrakoplovu, stoji u izvješću Politica, koje opisuje zveket tanjura i staklenine u ruksacima novinarima dok se iskrcavaju.

Bivši dopisnik iz Bijele kuće za veće novine je u jednom navratu organizirao večeru na kojoj je hranu poslužio na pozlaćenim tanjurima iz Air Force Onea koje se kralo tijekom dužeg vremena, prema izvješću.

No, najmanje jedan novinar je poslušao ukor udruge novinara, što je dovelo do “diskretnog povrata” izvezene jastučnice nakon što je dogovoren sastanak između reportera i dužnosnika za medije u parku preko puta Bijele kuće, napisao je Politico.

“Jastučnica je promijenila vlasnika i to je bilo to.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img