Novi ugovori za projekte Omladinske banke Žepče u 2024. godini

Jučer u Sali OV Žepče potpisani su ugovori o dodjeli novčanih sredstava s predstavnicima neformalnih grupa za 12 projekata Omladinske banke Žepče koji će biti provedeni u 2024. godini.

Omladinska banka Žepče je imala otvoren I poziv od 24.1. do 15.2024. godine. Ukupno je aplicirano 18 projekata. Nakon procesa selekcije Odbora Omladinske banke, u kampanji online glasovanja, je sudjelovalo 12 projekata mladih, ukupne vrijednosti 35.701 KM. Za sve projekte koji su išli na glasovanje osigurana su sredstva, čime je Općina Žepče u partnerstvu s Fondacijom Mozaik i ove godine podržala provedbu društveno korisnih projekata putem Omladinske banke Žepče na temelju prijavljenih projekata neformalnih grupa.

Odobreni projekti za 2024. godinu su: Škola tenisa 2024, Jednako vrijedimo, Mobilna PZV učionica, Zelena učionica, Eko škola, Obogaćena nastava Glazbene kulture, H2O za Pazarić, Freedom – zdravlje je sloboda, Time out, Čarobni svijet glazbe, Pridruži se, poveži se, zaigraj i Budi lav.

Predstavnica Omladinske banke za Općinu Žepče Dijana Martinović je navela kako je ovo petnaesta godina za redom kako se realiziraju društveno korisni projekti za mlade, a značaj Omladinske banke se ogleda u tome što se iz godine u godine broj prijavljenih projekata povećava.

Potpisivanju Ugovora je nazočio i općinski načelnik Mato Zovko. Ovom prilikom je čestitao svim mladim koji su pisali projekte i koji žele doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice, te poručio da će Općina Žepče ovakav vid aktivizma mladih uvijek podržavati.

Ispred Fondacije Mozaik potpisivanju ugovora je nazočila Armela Ramić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img