NOVI TRAVNIK Večeras otvorenje izložbe “Sport u mome gradu, BiH i regiji”

U novotravničkom Domu kulture večeras s početkom u 19.00 sati bit će održana jedinstvena izložba autora Velimira Bugarina pod nazivom “Sport u mome gradu, BiH i regiji”.

Tko su bili najveći od najvećih u sportu na našim prostorima, a koji među njima najveći rivali na sportskim terenima?Ove, kao i mnoge manje poznate činjenice o poznatim klubovima i njihovim predstavnicima, samo su djelić onoga što ćete imati priliku otkriti na ovoj izložbi sportskih eksponata – (potpisanih) dresova, medalja i ostalih predmeta koje pričaju svoju junačku priču o sportu na području BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

“Sport u mome gradu, BiH i regiji” je izložba zamišljena kao svojevrstan hommage najvećim klubovima i sportašima iz BiH regije, te njihovim povijesnim uspjesima.

Moja je želja da se kroz ovu izložbu današnji mladi ljudi upoznaju s poviješću sporta, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim državama. Posebno je zanimljivo da je našim prostorima bio značajan broj sportova koji nisu karakteristični za ovu sredinu – poput hokeja, bejzbola, te američkog nogometa, kazao je autor izložbe Velimir Bugarin.

Izložbu su podržali: Udruga Stari grad “Kaštel” Novi Travnik, Udruga “Klik” Travnik, Urban caffe Studio, Frizerland, Kristal, Prolaser, Vuković d.o.o. Turbe, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBŽ i Općina Novi Travnik./HMS/

Najnovije

PROPALI BOŠNJAČKI POLITIČAR

Armenci u panici- Lagumdžija stao na stranu Azerbejdžana

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine,  bivši predsjednik SDP-a BiH, tvorac projekta majorizacije Hrvata u FBiH, "politički otac" Željka Komšića, a odavno već...