NOVI TRAVNIK: Sjednica Vijeća prekinuta, većina vijećnika protiv poskupljenja odvoza smeća

Vanredna tematska sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik na kojoj se raspravljalo o problemima u JKP “Vilenica čistoća” te o prijedlogu za povećanje računa za odvoz otpada zbog nemogućnosti dogovora prekinuta je, te će biti nastavljena najvjerojatnije sljedeći tjedan prije redovne sjednice.

Protiv povećanja računa bila je većina vijećnika, dodajući kako bi na taj način samo kaznili redovne platiše koji bi plaćali više, te konstantirajući kako građani ne bi trebali plaćati za nesposobnost, lopovluk i nerad bivših uprava poduzeća koje su i dovele do ovakvog stanja.

Problemi u ovom poduzeću godinama se guraju pod tepih, a tužba kojom su radnici sudskim putem dobili oko 500.000 KM došla je na naplatu, piše centralna.ba

Poduzeće sada nije u mogućnosti vratiti dug radnicima, niti plaćati račune odvoza na skupu deponiju koja im je nametnuta i za koju općina svake godine smanjuje suvbecioniranje, čime je zapravo došla na rub stečaja pa bi na ulici moglo ostati 30-tak ljudi.

Načelnik Refik Lendo (SDA) ustvrdio je kako su građani i napravili otpad koji treba odvoziti te kako onda moraju i platiti odvoz.

Podsjetimo, u prijedlogu mjera za sanaciju stanja u poduzeću zajednička komisija općine i “Vilenice” među ostalim zatražila je povećanje računa za 20 posto i uvođenje naknade od 2 KM za odvoz otpada na regionalnu deponiju Mošćanica.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Dopušteno okupljanje većeg broja ljudi

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ potvrdio je zapovijedi koje je prije nekoliko dana donio Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva.Dopušteno je...