NOVI TRAVNIK: Počelo suđenje vozaču koji je pijan pregazio majku i kćerku na pločniku

Čitanjem optužnice, jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda Novi Travnik kojim predsjedava sutkinja Lazarela Porić, počelo suđenje Nerminu Rustempašiću, koji je u prosincu prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka.

Sišao s ceste

”Nakon otvaranja glavnog pretresa, pročitana je optužnica te su saslušani oštećeni kao svjedoci”, priopćila nam je Rubina Begović iz Ureda predsjednice Kantonalnog suda Novi Travnik, prenosi Avaz.ba.Stravična prometna nesreća koja je uznemirila javnost u BiH dogodila se 7. prosinca 2018. godine oko 20.30 sati kada je Rustempašić, koji je u krvi imao 2,99 promila alkohola, kod Gradske džamije u Novom Travniku na trotoaru udario Azru Hajrić i četvero djece.Azra Hajrić je smrtno stradala na mjestu događaja, a njena kćerka preminula je na putu do bolnice. Azrin 8-godišnji sin Eldar prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s ozljedama glave.

Na KCUS je tada prevezen i Davud Amidžić, sin glavnog imama iz Novog Travnika, dok je drugi njegov sin bio na liječenju u travničkoj bolnici. Dječaci su nakon oporavka pušteni iz bolnice.

Bili na treningu

Mlada majka bila je sa svoje dvoje te još dvoje prijateljičine djece na treningu džuda. Vraćala s njima kući kada je iz smjera Gornjeg Novog Travnika prema donjem dijelu grada na njih naletio pijani Rustempašić. On je optužen za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Puzao po asfaltu

Rustempašić je neposredno nakon što je udario ženu i djecu izašao iz vozila. Toliko je bio pijan da nije moga stajati, već je puzao po asfaltu. Građani koji su pritekli u pomoć nastradalima u jednom trenutku su krenuli prema Rustempašiću. Policija ga je spasila od gnjeva građana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NESREĆA KOD KNEŽEVA

Mladić smrtno stradao pred očima drugara, nedavno kupio automobil

Dvadesetčetvorogodišnji Dragomir Makarić iz Kneževa poginuo je u nedjelju kada je sletio automobilom u Imljanima, kod Kneževa.Kako saznaje, tragedija se dogodila oko 19 sati,...