NOVI TRAVNIK: Otvorenje izložbe “Sport u mome gradu, BiH i regiji” autora Velimira Bugarina

U novotravničkom Domu Kulture, u četvrtak s početkom u 19.00 sati bit će održana jedinstvena izložba autora Velimira Bugarina pod nazivom “Sport u mome gradu, BiH i regiji”.

Tko su bili najveći od najvećih u sportu na našim prostorima, a koji među njima najveći rivali na sportskim terenima?

Ove, kao i mnoge manje poznate činjenice o poznatim klubovima i njihovim predstavnicima, samo su djelić onoga što ćete imati priliku otkriti na ovoj izložbi sportskih eksponata – (potpisanih) dresova, medalja i ostalih predmeta koje pričaju svoju junačku priču o sportu na području BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

“Sport u mome gradu, BiH i regiji” je izložba zamišljena kao svojevrstan hommage najvećim klubovima i sportašima iz BiH regije, te njihovim povijesnim uspjesima.

“Moja je želja da se kroz ovu izložbu današnji mladi ljudi upoznaju s poviješću sporta, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim državama. Posebno je zanimljivo da je našim prostorima bio značajan broj sportova koji nisu karakteristični za ovu sredinu – poput hokeja, bejzbola, te američkog nogometa.

Izložbu su podržali: Udruga Stari grad “Kaštel” Novi Travnik, Udruga “Klik” Travnik, Urban caffe Studio, Frizerland, Kristal, Prolaser, Vuković d.o.o. Turbe i Općina Novi Travnik, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBŽ./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...