NOVI SAD “Dunavski kapetan” predložio zajedničku konferenciju Dunavske i Jadransko -Jonske regije na Mostarskom sajmu

U Novom Sadu je danas počeo 8. Dunavski biznis forum pod pokroviteljstvo Gospodarske komore Vojvodine. Forum je počeo plenarnom sjednicom, a njegov rad nastavljen je kroz šest panelskih rasprava: Unaprjeđenje poslovnog ambijenta, Biznis i prosperitet, Izazovi Europske unije – Zapadni Balkan, Digitalne tehnologije, Turizam i gastronomija te Poljoprivreda.

Predsjednik Gospodarske komore F BiH dr. Marko Šantić održao je predavanje na panelu Izazovi Europske unije – Zapadni Balkan te tom prilikom, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, naglasio kako je slobodan protok ljudi i kapitala conditio sine qua non ekonomskog prosperiteta svakog pa i prostora Zapadnog Balkana.

S obzirom da su države ovog prostora članice Dunavske i Jadransko-jonske makroregije ta činjenica je idealan preduvjet za suradnju u pripremi za ulazak u EU, apliciranje na predpristupne EU fondove prekogranične suradnje te opću međusobnu suradnju.

U tom duhu Šantić je inicirao održavanje zajedničke konferencije Dunavske i Jadransko -Jonske regije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru 2020 godine.

Šantić primio je i prestižno prznanje Dunavskog foruma za uspješnu dosadašnju suradnju ” Dunavski kapetan”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...