Hrvatski Medijski Servis

NOVI SAD “Dunavski kapetan” predložio zajedničku konferenciju Dunavske i Jadransko -Jonske regije na Mostarskom sajmu

U Novom Sadu je danas počeo 8. Dunavski biznis forum pod pokroviteljstvo Gospodarske komore Vojvodine. Forum je počeo plenarnom sjednicom, a njegov rad nastavljen je kroz šest panelskih rasprava: Unaprjeđenje poslovnog ambijenta, Biznis i prosperitet, Izazovi Europske unije – Zapadni Balkan, Digitalne tehnologije, Turizam i gastronomija te Poljoprivreda.

Predsjednik Gospodarske komore F BiH dr. Marko Šantić održao je predavanje na panelu Izazovi Europske unije – Zapadni Balkan te tom prilikom, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, naglasio kako je slobodan protok ljudi i kapitala conditio sine qua non ekonomskog prosperiteta svakog pa i prostora Zapadnog Balkana.

S obzirom da su države ovog prostora članice Dunavske i Jadransko-jonske makroregije ta činjenica je idealan preduvjet za suradnju u pripremi za ulazak u EU, apliciranje na predpristupne EU fondove prekogranične suradnje te opću međusobnu suradnju.

U tom duhu Šantić je inicirao održavanje zajedničke konferencije Dunavske i Jadransko -Jonske regije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru 2020 godine.

Šantić primio je i prestižno prznanje Dunavskog foruma za uspješnu dosadašnju suradnju ” Dunavski kapetan”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte