NOVI NALAZI: Lani su smrtonosni udarci zadani šakama i nogama

Prošla su dva mjeseca od brutalnog ubojstva Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je tijelo pronađeno 6. listopada u 19 sati u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Kako saznaje Dnevni avaz u MUP-u Županije Zapadnohercegovačke, napokon su stigli i prvi rezultati brojnih vještačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Radi se, neslužbeno je potvrđeno, o rezultatima analize bioloških tragova nađenih na njenom tijelu, kao i onih izuzetih s lica mjesta te vještačenja njenog mobitela, koji je otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Također, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva.

Među istražiteljima postoji nada kako se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubojice.

Dva mjeseca nakon ubojstva, izvor Avaza koji je izravno uključen u istragu, otkrio je kako je nesretna djevojka dokrajčena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz.

Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubojstva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu.

S autobuskog kolodvora u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag. Kasnije je izneseno da je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom silnih snimaka videonadzora s brojnih objekata, a navodno, to su potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, vještačenja dva automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tijela imao prometnu nesreću, pretresi objekata, poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao tijelo u večernjim satima, kupališta Božjak, koje je Lana s majkom i prijateljicama često posjećivala, nisu donijeli nikakve rezultate./HMS/

Najnovije