NOVI DETALJI ZLOČINA U RIJECI Damir i Anđelko su bili u “životnom partnerstvu”. Damir je još 2012. ubio tadašnjeg ljubavnika

Sve je više informacija o zločinu koji se rano jutros dogodio u Rijeci. U ranim jutarnjim satima u stambenoj zajednici na području Škurinja u Rijeci dogodilo se po svemu sudeći ubojstvo i samoubojstvo. Dvojica muškaraca prevezeni su u bolnicu s teškim ozljedama te su im ubrzo podlegli.

Prema neslužbenim informacijama 44-godišnji Anđelko Brajčić nasmrt je izbo 38-godišnjeg Damira Brajčića. Dvojica muškaraca bili su u registriranom životnom partnerstvu. Soba u kojoj se dogodio zločin Anđelku dodijeljena je kao korisniku nužnog smještaja prije dvije godine. Nekoliko mjeseci kasnije doselio se Damir.

Nužni smještaj, inače, podrazumijeva smještaj koji zadovoljava minimalne životne potrebe korisnika, odnosno korištenje jedne ili više prostorija i sanitarnog čvora, te korištenje električne energije i komunalnih usluga, a ova lokacija je jedna od tri u Rijeci.

Susjeda: Vidjela sam Damira svog krvavog, Anđelko je bio na krevetu.

Elizabeta Kutin, koja i sama živi u prizemlju zgrade u kojoj se dogodio zločin, u drugoj sobi, za Burin.hr kaže da nije čula svađu, ali je oko 6.30 sati čula čudne zvukove, kao da je nešto palo.

“Kada išla vidjeti što se zbiva, vidjela sam Damira svog krvavog, stajao je u hodniku… Došla sam do vrata njihove sobe, Anđelko je bio unutra, na krevetu. Odmah sam alarmirala susjeda, on je zvao policiju i Hitnu pomoć. Poslije sam vidjela da je Anđelko otpuzao iz sobe i dovukao se van”, priča susjeda.

“Još sam u šoku od svega”, dodaje i prisjeća se da je najprije došlo jedno vozilo Hitne pomoći, a onda i drugo s policijom. Kazala je i da je vidjela jedan nož.

“Anđelko je bio dobar kao kruh, Damir i ne baš”

Anđelko je, pričaju susjedi, bio mirne naravi i nekonfliktan, što se, kažu, ne može reći za Damira.

“Anđelko je bio dobar k’o kruh. Damir i ne baš, jednom je i mene napao, i verbalno i fizički. Ne znam tko je koga u ovom slučaju napao, ali po njihovom karakteru vjerojatno je to bio ovaj drugi”, rekla je stanarka.

Ubijeni je 2012. ubio tadašnjeg ljubavnika

Damir Brajčić, koji se tada prezivao Bivol, 2012. godine u Bjelovaru je ubio svog tadašnjeg ljubavnika, Gorana Trbojevića. 22. travnja oko 15;30 sati nožem dužine oštrice 25.5 centimetara više puta u gornji dio tijela ubio je Trbojevića koji je imao 47 godina.

Brajčić odnosno Bivol tada je imao 26 godina. Iako je on porijeklom s Lošinja, s partnerom, s kojim je duže vrijeme bio u vezi, živio je u Bjelovaru gdje se zločin i dogodio. Dvojica ljubavnika su se i prije toga često znali posvađati i potući, zbog čega je kući u kojoj su živjeli morala intervenirati i policija.

Nakon što je više puta uboden nožem, Trbojević je pokušao pobjeći no 20 godina mlađi ljubavnik ga je sustigao na ulici i još jednom ga ubo u desnu stranu leđa. Nakon što se Trbojević srušio na tlo, ovaj mu je prišao i zadao mu još jedan ubod nakon kojeg mu je nož ostao zaboden u leđima.

Dobio samo sedam godina zatvora

Od zadanih ubodnih rana nesretni Trbojević je na mjestu preminuo. Rastrojenog Bivola (danas Brajčića) odvezli su na odjel psihijatrije bjelovarske Opće bolnice, a nedugo nakon toga završio je iza rešetaka istražnog zatvora.

Županijski sud u Bjelovaru za prilično brutalno ubojstvo kaznio ga je sa samo sedam godina zatvora. Danas je skončao u Rijeci nakon još jednog obračuna s partnerom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img