NOVI DETALJI O UBOJSTVU LANE BIJEDIĆ: Pješačila je sama i osvrtala se oko sebe; čeka se dozvola za vještačenje automobila

Nakon ubojstva djevojke Lane Bijedić iz Mostara, policiji se svakodnevno javljaju građani s korisnim informacijama.

Otkriveno je kako je Lana propješačila sama cijeli put od autobusnog kolodvora u Čapljini do blizine mjesta ubojstva u mjestu Studenci pored Ljubuškog, doznaje Večernji list BiH.

Te nedjelje Lana se na ruti kojom je pješačila povremeno zaustavljala i osvrtala oko sebe i sve je izvjesnije da je prethodno postojao neki dogovor. Odnosno da je nekog čekala ili s nekim dogovorila susret.

MUP ŽZH došao je do informacije da je automobil viđen neposredno kod mjesta ubojstva. Kako piše Večernji list, automobil je lociran u jednom od lokalnih sela, ispred obiteljske kuće. Međutim, vozilo još nije izuzeto i još se nije počelo s vještačenjem, a razlog je što MUP-u ŽZH još nije odobren nalog da ga se vještači, a dok se to ne učini, policija nema zakonske ovlasti izuzeti vozilo.

Na potezu je Tužiteljstvo ŽZH da što prije ishodi nalog kako bi se vidjeli može li se ovaj automobil povezati s mjestom ubojstva.

Kako je kazao Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva ŽZH koji provodi istragu, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji već je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe.

MUP ŽZH potpomognut drugim policijama i sigurnosnim agencijama u BiH sve provjerava i danonoćno radi kako bi počinitelj bio priveden licu pravde.

Još traje pretraga terena gdje se dogodilo ubojstvo, vještačenje laptopa i izuzetih stvari iz stana u kojem je Lana u Mostaru živjeli s majkom Ninom, dekanicom Fakulteta informacijskih tehnologija na Univerzitetu Džemala Bijedića u Mostaru. Čekaju se informacije iz Lanina mobitela za koji se vjeruje da će pokazati posljednje pozive i poruke koje je Lana i kome uputila tog 6. listopada

Inače, Lana je često sama, s prijateljima, s majkom dolazila na Božjak, Kravicu, Trebižat. To mjesto ju je jako zanimalo i proljetos se, prema svjedočenju mještana, prilikom boravka na Božjaku, znala fotografirati uz vodu, u kafićima…ali i raspitivati se za te i neke druge lokacije na tom području.

Podsjetimo, Lana Bijedić ubijena je u nedjelju 6. listopada. Na tijelu su pronađeni tragovi udaraca i davljenja. Nakon ubojstva njeno tijelo ubačeno je u rijeku Studenčicu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...