Novaliću rok od tri dana da se javi na izdržavanje kazne u Vojkovićima

Osuđeni Fadil Novalić zaprimio je obavijest Suda Bosne i Hercegovine da je dužan, u roku od tri dana od dana prijema odluke o žalbi, javiti se na izdržavanje kazne zatvora u Zavod za izvršenje kazne zatvora, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima.

– Uz prilog obavijesti mu je dostavljeno rješenje kojim se odbija njegova žalba uložena na rješenje o odbijanju molbe za odgodu izvršenja kazne zatvora – priopćeno je iz Suda BiH, zbog velikog interesa javnosti u vezi s datumom početka izdržavanja kazne zatvora za osuđenog Fadila Novalića.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora za zloupotrebu položaja pri nabavci kineskih respiratora tijekom pandemije COVID-19.

Sud Bosne i Hercegovine je prvostupanjskom presudom u travnju prošle godine osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendiranog ravnatelja Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme “F. H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabave respiratora vrijednih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije COVID-19. Federalna ministrica financija Jelka Miličević oslobođena je optužbe za nesavjestan rad u službi.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Solak na šest, a Hodžić na pet./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img