ŽURNAL

Novalić je trebao biti davno zaustavljen, nema tog kriminala kojim SDA neće viktimizirati Bošnjake

Fadil Novalić nije trebao biti ni kandidat za premijera, a ne šef Vlade Federacije Bosne i Hercegovine! U momentu kada je nominovan, protiv njega je njegova bivša firma “Cimos” podigla optužnicu za gospodarski kriminal, podsjeća Zurnal.info.

– Vrlo brzo nakon preuzimanja premijerske funkcije trebalo ga je smjeniti jer je nezakonito zaposlio kćerku u javnoj instituciji, a tvrdio je da je zaposlena po zakonu.

– Nedugo nakon toga uhvaćen je kako preko firme, u kojoj je suvlasnik, pokušava prodati poslovne prostorije JP BH Pošta. Dakle, javnom poduzeću, kojim on formalno upravlja kao premijer, prodaje svoj privatni poslovni objekat po mnogo većoj cijeni od tržišne. Na Žurnalovu prezentiranu informaciju da se ta imovina vodi na njegovoj kćerki i da je u svojstvu suvlasnika prodavala taj objekat, Fadil je rekao da je ona samo “imatelj dokumentacije”.

Fadil nije smijenjen!

– Privatna firma koja je u vlasništvu obitelji federalnog premijera Fadila Novalića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića godinama je izvlačila novac iz namjenske industrije BiH! Žurnal je u nekoliko navrata pisao o ovom očitom sukobu interesa premijera Fadila Novalića i drugim neregularnostima vezanim za poslove u namjenskoj industriji u koje je on upetljan. Jedan od odgovora bila je anonimna pošiljka Žurnalu u vidu prstena granate koja se proizvodi u toj namjenskoj industriji. Sve je prijavljeno tužiteljstvu, ništa nije procesuirano.

– Nakon objavljivanja afere “Respirator” premijer Novalić je uhićen.

– Iz stranke SDA, koja je nominovala Fadila Novalića za premijera FBiH i čuvala ga na ovoj funkciji sve ove godine, priopćavaju da je ovo uhićenje “napad na Bošnjake”.

Digresija

Nerijetko se mafijaški klanovi udružuju kako bi lakše provodili svoje kriminalne aktivnosti. Dogovaraju se, štite jedni druge, razvijaju vlastiti kodeks… Ljubav funkcionira dok im se ne sukobe interesi. Tada kreće rat do istrebljenja. Pravila više ne važe.

Kada vam politička stranka funkcionira po kodeksima i principa sličnim mafijaškim, kada vam je kadrovska politika kreirana po mafijaškom šnitu, gdje najbeskrupolozniji napreduju najbrže, da poslušnici bespogovorno pristaju na sve što se od njih traži, bez obzira na posljedice, kada vam politički život najbolje oslikavaju prizori iz Čikaga tridesetih godina prošlog stoljeća, onda dobijete situaciju da vas dojučerašnji saveznici trpaju u zatvore i preuzimaju kontrolu nad teritorijem, piše Zurnal.

Naravoučenije

Nema tog kriminala kojim SDA neće VIKTIMIZIRATI Bošnjake!, zaključuju. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...