Novalić demantirao da je dao izjavu FTV-u da ide u zatvor

Bivši federalni premijer Fadil Novalić, demantirao je u objavi na Facebooku da je sinoć dao izjavu za Federalnu televiziju nakon što su mediji objavili informaciju da je Apelacijsko vijeće Suda BiH potvrdilo prvostupanjsku presudu u slučaju “Respiratori” kojom je osuđen na četiri godine zatvora.

Podsjetimo, Federalna televizija objavila je da je Novalić za njih izjavio: “Da, istina je, nismo službeno dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude. Da, idem u zatvor”. Ovu izjavu prenijeli su svi relevantni mediji.

Novalić je demantirao da je dao bilo kakvu izjavu.

“Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja. Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekt zborski prenijeli. Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekt osmislila razotkriti. Idućih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa. Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti”, poručio je Novalić./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img