NOVO OTKRIĆE Postoje desetine umjetničkih slika Starog mosta s kojih su “uklonjene džamije”, Suljagić i Kajan šokirani

Ne prestaje huškačka kampanja u sarajevskim medijima prema Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru zbog promotivnog plakata kojim se poziva za ljetnu školu o metodologiji političkih znanosti koju ovaj Fakultet organizira zajedno s IPSA-om (International Political Science Association) u srpnju, jer na njemu iza Starog mosta “nema džamija”, za koje se tvrdi da su “uklonjene”, kao da se radi o fotografiji, a ne umjetničkom djelu, piše Hrvatski Medijski Servis.

Plakat je umjetničko djelo- a ne fotografija.

Uz ostale javila su se i dva poznata kroatofoba, bivši i sadašnji dužnosnik Komšićevog DF-a Emir Suljagić i Sanel Kajan, koja su se natjecala u osudi “fašističkog plakata”.

“Ovako su bratunački četnici s panorame Bratunca, slikara Huseina Nalića nožem zgulili džamiju. Panorama je bila u hotelu ‘Fontana’ u kojem je Ratko Mladić 1995. godine rekao da ćemo nestati. Naše komšije, i jedni i drugi, vjeruju da je njihovo bazično pravo da nas mrze”, naveo je Suljagić poredeći neuporedivo.

Foto: Facebook

Sanel Kajan, zastupnik DF-a u Zastupničkom domu FBiH, reagirao je na, kako piše Slobodna Bosna “skanadalozni plakat” te poručio: “stop lažima”.

“Osnivači Sveučilišta Mostar, a posebno njegovi financijeri, kao i akademska javnost – moraju reagirati na ponovna podmetanja, lažiranja i uvrede ove visokoškolske ustanove. Nedopustivo je da Sveučilište u Mostaru nastavlja nečasne rabote svojih nekadašnjih profesora poznatih po širenju mržnje, netolerancije, fabrikovanja informacija i lažnih objava”, nabrojao je Kajan što sve njegove mrziteljske oči vidješe na plakatu.

Za očekivati je da će ova dvojica “intelektualaca”, a i brojni drugi sarajevski mediji i bošnjački intelektualci sljedećih dana reagirati kada saznaju da postoji na desetine, ako ne i stotine umjetničke slike Starog mosta, na kojima nema džamija, koje su očito, po njihovom tumačenju, “uklonjene”, što se lako može dokazati u usporedbi s fotografijama. Objavljujejemo neke od tih slika, koje smo pronašli na Facebooku. Očekivati je da će nakon ovog otkrića ovi “fašistički slikari”, “falcifikatori” i “mrzitelji Bošnjaka” biti oštro osuđeni i sankcionirani.

Što reći osim sačuvaj nas Bože ljudi zaslijepljenih mržnjom. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img