Nova prigodna marka HP Mostar „Međugorje 2018.“

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku „Međugorje 2018.“ Župa Međugorje utemeljena je godine 1892. i posvećena sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika.

Godine 1981., 25. lipnja, šest mladih ljudi na brdu Crnica, na dijelu zvanom Podbrdo, imali su susret sa ženom koju su prepoznali kao Gospu. Od tada pa do danas Međugorje svake godine posjete tisuće i tisuće hodočasnika nad kojima zasigurno uz Blaženu Djevicu Mariju – Kraljicu Mira bdije i sveti Jakov.

Dolazeći u Međugorje hodočasnici donose Bogu svoje molitve, molbe i zahvale tražeći duhovnu okrjepu. U svijet odlaze utješeni noseći Gospine poruke koje se mogu svesti na pet osnovnih: mir, vjera, obraćenje, molitva i post.

Autorica marke, koja se u poštanskom prometu nalazi od 1. lipnja 2018., je Jelena Grgić. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba /HMS/

Najnovije

KARDINAL PULJIĆ

“S odanošću Majci Božjoj očuvali smo identitet, zato je zovemo Kraljicom Hrvata”

Kardinal Vinko Puljić, u tradicionalnome intervju u povodu Velike Gospe govori o brojnim iskušenjima za Hrvate katolike. Ovogodišnja Gospojina, Velika Gospa, kao i brojni drugi...