Nova izvedba Tesle Model 3 ubrzava poput superautomobila

Prošle godine Tesla je napravila opsežni redizajn  na svojem Modelu 3, a sada širi ponudu uzbudljivom novom  izvedbom Performance koje je najsnažniji Model 3 u povijesti.

Novi Model 3 Performance, kako navodi Tesla ima “više od 460 KS”, što mu  omogućuje ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 3,1 sekundi te maksimalnu brzinu od 262 km/h. Kako Tesla nije objavila precizne podatke o snazi, možemo samo nagađati koliko točno konjskih snaga ovaj auto ima. Američki automobilski portali iznose podatak o 510 KS, no ne zna se je li to za verziju u SAD-u ili će europska i američka verzija biti identične, piše 24sata.

Bilo kako bilo, Model 3 Performance koristi Teslinu novu pogonsku jedinicu četvrte generacije, koja donosi poboljšanja snage što je rezultiralo impresivnim ubrzanjima na razini superautomobila.

Tesla je također nadogradila ovjes za bolju kontrolu karoserije. Tu je i novi Track Mode koji sada sadrži prilagodljive komande ovjesa s pogonskim sklopom optimiziranih performansi koji odmah reagira na zahtjeve vozača i jamči maksimalnu kontrolu. Kad je sustav uključen, putem potpuno novog korisničkog sučelja možete prilagođavati razinu upravljivosti te upravljati kontrolom stabilnosti i regenerativnim kočenjem.

Nove kočnice  dolaze u seriji s kočionim pločicama visokih performansi. One jamče brže zaustavljanje, imaju veća toplinska ograničenja i izdržljivije su. Model 3 Performance ima crvene kočione čeljusti.

Što se tiče dizajna Performance ima male promjene u odnosu na druge Modele 3. Novi difuzor i spojler od ugljičnih vlakana omogućuju smanjenje otpora od pet posto i povećavaju aerodinamičko prianjanje za 36 posto u usporedbi s prethodnim Performance modelom.
Nova sportska sjedala u unutrašnjosti imaju poboljšani bočni jastuk i bočni oslonac, što pruža veću podršku tijelu pri vožnji kroz zavoje i dinamičnoj vožnji. Ujedno imaju mogućnost grijanja i ventilacije. Također, Model 3 Performance po prvi puta u unutrašnjosti ima detalje od karbonskih vlakana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img