Sve vijesti

HNK Mostar

Nova Hrvatska: Odlaze Stipe Pletikosa, Olić, ali i – Srna?!

Iznimno sam tužan što smo se još jedanput oprostili od SP-a već u skupini. Preuzimam odgovornost i za to što nisam spašavao reprezentaciju u ove tri utakmice, rekao je Stipe Pletikosa (35) nakon poraza od Meksikanaca. S tugom će najvjerojatnije i otići iz reprezentacije.

Debitirao je kao 20-godišnjak 1999., kad su njegovu današnjem suigraču Mateu Kovačiću bile samo četiri godine. Sakupio je 114 nastupa, po dva svjetska i europska prvenstva.

– Ne znam hoću li i dalje braniti za reprezentaciju, moram dobro razmisliti – kazao je Stipe, no čini se da je on svoje odigrao.
Baš kao i njegov vršnjak Ivica Olić, koji je u reprezentaciji od 2002. Prve utakmice odigrao je kao napadač, posljednje kao lijevo krilo. Ni on ili još nije siguran ili to ne želi javno reći, ali vrlo je blizu oproštaju od reprezentacije.

– Nije vrijeme za takve odluke… – rekao je Ola nakon Meksika.
Šute i ostali koji su na odlasku, a najizgledniji dvojac su Ognjen Vukojević i Eduardo da Silva. Obojica su prešla tridesetu, a izbornik Niko Kovač ih ne “šmeka”. Izvori iz reprezentacije kažu da i oni o njemu imaju slično mišljenje… Eduardo je na SP-u ušao samo protiv Kameruna, kod 3-0, Vukojević nije igrao ni sekunde.

No ključno pitanje je Darijo Srna. U reprezentaciji već godinama nije na razini iz Šahtara, uz poneku iznimku, a uoči SP-a navodno se prijateljima povjerio da se oprašta nakon ovog turnira. A u Brazilu se nije dogodilo ništa zbog čega bi se predomislio./24sata.hr/HMS/

Najnovije

ODLUKOM VLADE ŽZH

Duhanska stanica vraćena Ljubuškom: Bit će to novo srce i središte grada

Neprivatizirani prostor duhanske stanice Ljubuški nakon tri desetljeća vraćen je gradu i javnoj svrsi, što je potvrđeno današnjim potpisivanjem ugovora o prijenosu stečenih prava...