NOVA BILA: U četvrtak proslava Velike Gospe u Ričicama

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine obilježit će se blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan, a već 13 godina uspješno ga organiziraju mještani Ričica koji su i ove godine pripremili bogat meni i prigodan program.

Sveto misno slavlje bit će u susjednim župama, a župnik će kao i svake godine do sada blagosloviti Gospin kip te sve prisutne goste.

Pozivamo sve ljude dobre volje iz Ričica, Nove Bile i svih susjednih mjesta da se pridruže ovogodišnjoj proslavi Gospojine u Ričicama te svojom nazočnošću uveličaju ovu proslavu. Za sve goste pripremili smo hranu i piće, a posebno istićemo iznimno ukusni Ričićki gulaš napravljen od mnoštvo domaćih sastojaka koje nećemo otkriti, nego dođite i uvjerite se, rekli su za portal NovaBila.info organizatori proslave.

DSC08174

Proslava će biti kod Gospinog kipa u Ričicama koji je napravljen prije 15 godina, a već dvije godine poslije počelo je obilježavanje Gospojine u Ričicama.

DSC08161

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

O IZVJEŠĆU VSTV U PARLAMENTU BiH

TEGELTIJA: Zastupnici ne razumiju podjelu vlasti

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) Milan Tegeltija smatra da veliki broj zastupnika u Parlamentu BiH, osim na deklarativnoj ravni, suštinski ne...