NOVA BILA: U četvrtak proslava Velike Gospe u Ričicama

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine obilježit će se blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan, a već 13 godina uspješno ga organiziraju mještani Ričica koji su i ove godine pripremili bogat meni i prigodan program.

Sveto misno slavlje bit će u susjednim župama, a župnik će kao i svake godine do sada blagosloviti Gospin kip te sve prisutne goste.

Pozivamo sve ljude dobre volje iz Ričica, Nove Bile i svih susjednih mjesta da se pridruže ovogodišnjoj proslavi Gospojine u Ričicama te svojom nazočnošću uveličaju ovu proslavu. Za sve goste pripremili smo hranu i piće, a posebno istićemo iznimno ukusni Ričićki gulaš napravljen od mnoštvo domaćih sastojaka koje nećemo otkriti, nego dođite i uvjerite se, rekli su za portal NovaBila.info organizatori proslave.

DSC08174

Proslava će biti kod Gospinog kipa u Ričicama koji je napravljen prije 15 godina, a već dvije godine poslije počelo je obilježavanje Gospojine u Ričicama.

DSC08161

Najnovije

NOVA OBRADA

Grupa Brig obradila “Uzalud sunce sja”

Grupa Brig iz Širokog Brijega ovih dana objavila je novu obradu pjesme Uzalud sunce sja koju izvorno izvodi Opća opasnost. Pjesma i spot objavljeni su...