Sve vijesti

HNK Mostar

OKC ABRAŠEVIĆ

‘No Borders Orchestra’ nastupa prvi put u Mostaru

– U okviru turneje ”Embracing Vulnerability”, ansambl glazbenika s prostora bivše Jugoslavije ”No Borders Orchestra” održat će koncert u petak, 15. rujna u OKC-u ”Abrašević” u Mostaru s početkom u 21 sat.

Koncert je poklon umjetnika gradu Mostaru, a ono što je posebno ovog puta je da će orkestar svoje probe održati u Mostaru u Muzičkom centru ”Pavarotti” i tako se još više približiti mostarskoj publici.

Po riječima dirigenta i umjetničkog direktora orkestra Premila Petrovića, ove godine kreiraju turneju koja će istraživati temu ranjivosti.

”Dok se činilo da se svijet oporavlja i izvlači iz krize nakon pandemije, dogodio se još jedan razoran događaj – rat u Ukrajini. Stoga je bitno da smognemo hrabrosti suočiti se sa svim našim trenutnim društvenim, fizičkim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima”, kazao je Petrović.

Ovom turnejom, No Borders Orchestra (NBO) predlaže da se ne negira trenutnu situaciju u svijetu i da ne bježi od nje, već da ovu krizu treba vidjeti kao priliku za promjenu i za duboko preobraženje načina života.

”Prigrliti naše ranjivosti znači iskoristiti ih kao priliku da rastemo kao društvo i ujedinimo se u borbi za mir i razumijevanje”, poručio je Petrović. Nakon koncerta u Mostaru, NBO će održati koncerte u Novom Sadu i Mariboru.

Inače, NBO je osnovan  2012. godine u Beogradu i Berlinu, a  2018. godine započeo je “The Balkan Season”, turneju koja se događa svake godine donoseći svoju glazbu i poruku širom zapadnog Balkana i Europe, priopćeno je iz No Borders Orchestra./FENA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije