NK SAŠK 1910 Napredak superiorno do Druge lige FBiH

Napretkovi su se nogometaši praktički prošetali kroz Županijsku ligu, a i u odlučujućoj utakmici za plasman u viši rang pokazali su da su nadišli konkurenciju

Nogometaši NK SAŠK 1910 Napredak u finalnoj su utakmici Županijske lige Sarajevo igranoj u nedjelju na stadionu Radnika u Hadžićima pobijedili Unis iz Vogošće rezultatom 3:1 i tako se plasirali u viši rang takmičenja, Drugu ligu Federacije BiH.

Bio je to duel dvije ekipe koje su u prvenstvu, u svojim skupinama, pokazale najviše. SAŠK je takmičenje završio bez ijednog poraza, a osobito su dominirali u proljetnom dijelu prvenstva kada su zabilježili sve pobjede. Impresivna gol razlika 60:16 govori dovoljno. Unis je, također, pokazao izvrsnu formu, te s samo jednim porazom okončao ovaj dio prvenstva.

Do ovoga velikog uspjeha SAŠK 1910 su, uz potporu HKD Napredak, vodili treneri Elvir Ljubunčić i Alen Bešlić, a boje kluba branili su: Ejub Kruezi, Mario-Anton Malkoč, Eldin Kasapović, Mirza Bešić, Amir Grošić, Adnan Komarica, Hamza Delić, Eldar Smajlagić, Sanin Rahmanović, Kenan Hatibović, Sanin Omerbašić, Edin Dizdarević, Edin Lemezan, Faris Kurtić, Renato Čilić, Sanel Kovačević, Dženan Kovačević, Mahir Duro, Denis Pandža, Edis Husović, Behadem Muminović, Davor Kožul, Elvir Ljubunčić i Alen Bešlić.

Bogata povijest

Nakon slavlja, Saškovci su se prisjetili prerano preminulog dugogodišnjeg tajnika i trenera Zdravka Bošnjaka Čavte, koji je u ovaj uspjeh ugradio veliki dio sebe. Živio je za ovaj klub u najdoslovnijem smislu te riječi.

SAŠK je utemeljen 1910. godine u Sarajevu i od tada počinje ispisivati svoju bogatu povijest. Od 1923. takmiči se u najelitnijem društvu da bi 1928., pobjedom u finalu nad zagrebačkim Građanskim, postao prvak tadašnje države.

Velike ambicije

Nakon Drugog svjetskog rata rad kluba, baš kao i HKD Napredak, nasilno je prekinut. U prosincu 1994. na Utemeljiteljskoj skupštini Nogometnog kluba Napredak rad je obnovljen, što je, u biti, značilo vraćanje korijenima nakon 48 godina. Od tada kroz klubu su prošle brojne generacije mladih ljudi kojima je SAŠK bio više od sporta. Pritom treba istaći i kako se osobito vodi računa i o školovanju nogometaša. Slijedom čega je SAŠK Napredak za sve svoje članove više od kluba. Bio i ostao.

Trenutačno na terenu u Doglodima trenira 150 do 200 nogometaša u svim kategorijama: predpioniri, pioniri, juniori i seniori. Ambicije seniora velike su i u Drugoj ligi, a temelj za to je vrlo kvalitetan i što je naročito važno vrlo mlad igrački kadar i zajedništvo kojim se može pohvaliti rijetko koji klub. A Hrvatsko kulturno društvo Napredak će kao i uvijek do sada pružati punu potporu svojim sportašima.

/HMS/

Najnovije

UKRAJINCI

Spriječili smo ruski atentat na našeg ministra obrane

Dva muškarca koja su radila za ruske obavještajne agencije uhićena su zbog planiranja atentata na ukrajinskog ministra obrane i šefa ukrajinske vojne objavještajne službe,...