NK Čelik neće biti izbačen iz lige, uplaćena sva sporna potraživanja

NK Čelik izmirio je sve obaveze koje je imao prema bivšim igračima i članovima stručnog stožera, saznaje Klix.ba.

Iz Nogometnog saveza BiH potvrdili su za naš portal da je klub s Bilinog Polja isplatio sva dosadašnja potraživanja koja su bila sporna, a zbog kojih im nije dozvoljeno odigravanje utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Na kraju, Plavima je pripala pobjeda službenim rezultatom 3:0, a Čeliku je uslijedila prijetnja da će, ukoliko se ovo ponovi do kraja sezone, biti izbačeni iz Premijer lige BiH, što stoji u Pravilniku Nogometnog saveza BiH.

Ipak, Čelik je uplatio sav novac i dokaze dostavio u NS BiH te uplatili još i dva dugovanja koja tek trebaju doći na naplatu. Čelik je tako barem trenutno riješio probleme koje ima i moći će normalno nastaviti igrati u Premijer ligi BiH.

Kako se saznaje, potpisnik svih uplatnica je Ismet Đugum, a zanimljivo da je jedna od njih u vrijednosti od 40.000 KM i isplaćena upravo njemu. Tako je Đugum praktično isplatio sam sebe.

Čelik u sljedećem kolu igra protiv Zvijezde 09 na Bilinom Polju, a nakon 15 odigranih utakmica nalazi se na 9. mjestu Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova, četiri više od Mladosti koja je u zoni ispadanja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KAKO SU PALI INSPEKTORI U AKCIJI 'SIRANO'

Tražili 30.000 KM da ‘srede’ istragu

Direktor Srednjoškolskog doma u Banja Luci Branislav Vidić bio je žrtva policijskih inspektora Nenada Grujića i Jelene Florijan, koji su mu tražili mito da...