PRIJEVARE

Njemačka policija istražuje 12.000 lažnih potvrda o cijepljenju

Njemačka policija istražuje tisuće mogućih slučajeva krivotvorenih potvrda o cijepljenju protiv koronavirusa, javila je novinska agencija DPA.

Podaci iz 16 njemačkih pokrajina pokazuju kako je policija širom zemlje otvorila više od 12.000 takvih istraga, navodi agencija.

Broj istraga je naglo povećan u prosincu, pošto su vlasti objavile nova ograničenja kojima su necijepljeni uglavnom isključeni iz javnog života, prenosi Beta.

Osobama koje dostavljaju ili koriste lažne potvrde prijete teške kazne, od novčanih i uvjetnih zatvorskih do gubitka posla.

Tužitelji su otvorili i istragu ubojstva iz nehaja, a osumnjičena je žena koja je koristila lažnu potvrdu o cijepljenju kako bi mogla nastaviti da radi u staračkom domu, iako je živjela sa članovima obitelji oboljelim od COVID-19.

Očekuje se kako će njemački Parlament uskoro početi debatu o općem obaveznom cijepljenju, iako dužnosnici priznaju kako će proći još nekoliko mjeseci prije nego što ta mjera stupi na snagu.

Približno 73 posto stanovništva Njemačke je potpuno cijepljeno protiv koronavirusa, dok je dodatnu dozu primilo blizu 48 posto-

Njemačka je u srijedu prijavila novi rekordan broj novozaraženih.

U 24 sata registrirane su 112.323 nove infekcije i 239 smrtnih ishoda od posljedica zaraze korona virusom./HMS/

Najnovije

MOSTAR

Otvaranje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije u četvrtak

Svečano otvorenje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije održat će se u četvrtak, 1. lipnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Posebnost ovoga...