NJEMAČKA MINISTRICA: Škole trebaju pripremati učenike za mogući rat

“Učenici u Njemačkoj moraju biti bolje pripremljeni za suočavanje sa svim vrstama potencijalnih kriza i katastrofa, uključujući i rat”, rekla je njemačka ministrica obrazovanja Bettina Stark-Watzinger.

Članica slobodnih demokrata (FDP), usmjerenih na poslovanje, naglasila je važnost civilne obrane u intervjuu za lokalne novine Funke Media Group. Stark-Watzinger je rekla da bi se škole trebale baviti civilnom obranom i naglasila da cilj mora biti “jačanje naše otpornosti”.

“Društvo u cjelini mora biti dobro pripremljeno za krize – od pandemije, prirodnih katastrofa do rata”, rekla je, prenosi AFP.

Stark-Watzinger osvrnula se na vježbe civilne obrane koje se provode u školama u drugim zemljama, poput Ujedinjenog Kraljevstva, rekavši da bi i Njemačka mogla raditi isto.

Ministrica je također pozvala na razvijanje “opuštenog” odnosa između učenika i oružanih snaga. Predložila je da vojni časnici posjete škole kako bi objasnili što “Bundeswehr (oružane snage) čini za našu sigurnost”. Istaknula je kako ne može razumjeti otpor takvoj praksi.

Službenicima Bundeswehra za mlade trenutno je dopušteno posjećivati škole u Njemačkoj na poziv nastavnika ili školskih administratora. Stark-Watzinger pozvala je i na upoznavanje mladih u Njemačkoj s prijetnjama slobodi kako bi ih bolje pripremili da se nose s takvim opasnostima. Ovo ne bi trebao biti poseban školski predmet, već dio nastavnog plana i programa./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img