Njemačka autoindustrija spaja kraj s krajem: Continental otpušta 7,150 radnika

Continental će otpustiti 7150 radnika kako bi proveo najavljene mjere štednje u auto diviziji. Kompanija će ostati bez 1750 pozicija u sektoru za istraživanje i razvoj, dok će preostalih 5400 radnih mjesta biti ukinuto iz administracije.

Njemački dobavljač autodijelova Continental ukida oko 7150 pozicija u svojoj automobilskoj jedinici, koja je zapala u tešku situaciju, kako bi posao učinio konkurentnijim u sklopu složenog prelaska na električna vozila i digitalnu eru poslovanja. Njemački div će tako smanjiti otprilike 3,6 posto globalne radne snage, piše Klix.

Continental također želi spojiti istraživačke i razvojne sektore na različitim lokacijama, uključujući Njemačku i druge dijelove svijeta. Stoga, oko 1750 pozicija će biti srezano u sektoru za istraživanje i razvoj, a preostalih 5400 će biti ukinuto iz administracije, stoji u priopćenju kompanije. Oko 40 posto smanjenja će se odraziti na zaposlene u Njemačkoj.

Još krajem prošle godine, Continental je najavio mjere uštede od oko 400 milijuna eura godišnje počevši od 2024. godine, uključujući odluku o ukidanju nekoliko tisuća radnih mjesta.

U to vrijeme, moćni predsjednik Wolfgang Reitzle rekao je da je kompanija “spremna na sve” kako bi popravila svoje poslovanje u okviru automobilske jedinice. Oko 17 lokacija u regiji Rajna-Majna će biti predmet detaljne inspekcije, rekao je portparol kompanije u srijedu.

Njemački dobavljači dijelova: Continental, Robert Bosch i ZF Friedrichshafen, pripremaju se za trend smanjenja proizvodnje automobila ove godine zbog usporavanja potražnje za električnim vozilima, uz slabu vidljivost rasta u Kini. Continental je također iznjeo planove za smanjenje ulaganja u istraživanje i razvoj s 12 na devet posto do 2028. godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img