Nikšićanin osumnjičen za teško ubojstvo Petra Bajčetića u Bileći

Policija RS-a podnijela je Tužiteljstvu dopunu izvještaja u vezi sa slučajem ubojstva Petra Bajčetića, 19. rujna 2016. godine u Bileći.

Neslužbeno, izvještaj je podnesen protiv Zorana Orbovića iz Nikšića u Crnoj Gori, a zbog izvršenje kaznenog djela u sastavu kriminalnog udruženja.

IZ MUPRS-a je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, potvrđeno da se sumnjiči da je uz prethodni dogovor sa M.V., Đ.R., S.D., G.B. i D.Š., zajedno s osumnjičenim M.V., 19.rujna 2016. godine oko 20.40 sati u Bileći, u ulici Alekse Šantića bb, lišio života Petra Bajčetića, pucajući u njega iz vatrenog oružja, te nanoseći mu povrede u predjelu glave, usljed kojih je i preminuo.

Radi se, kako se saznaje, o Miljanu Vujoviću, Đorđu Radmiloviću, Srđanu Dendi, Gavrilu Bjelici i Draganu Šarencu.

-Na snazi je raspis Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske za osumnjičenim Z.O., jer je on trenutno nedostupan organima gonjenja u Republici Srpskoj i BiH – naveli su iz policije RS.

Na suđenju Miljanu Vujović (35) iz Bileće, optuženom za ubojstvo vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića, u rujnu 2016. godine, rečeno je da je on organizirao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića.

Plan je bio da se žrtva otme kada krene putem Bileća – Trebinje, ali je Vujović saznao da će Bajčetić ostati u Bileći te je izmijenio plan.

Zajedno s nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i oni su Bajčetića sačekali ispred zgrade u ulici Alekse Šantića i pokušali ugurati u auto.

Nakon što se opirao, došlo je do naguravanja i jedan od napadača ispalio je dva hica iz pištolja te pogodio Bajčetića u glavu, a od ozljeda je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČOVIĆ NA 30. OBLJETNICI HDZ BiH ZENICA

“Ako govorite samo o jednakopravnosti svoga naroda oko toga kompromisa nema, to morate znati”

-Neka ove prigodne aktivnosti koje danas obilježavamo ovdje na početku ove kalendarske godine u Zenici, ova čitava 2020. godina kad je u pitanju Hrvatska...