NIKŠIĆ U NEUMU: U svemu vidimo podjele i osobne interese, uskoro ćemo morati doći do rješenja

U okviru otvaranja Energetskog summita u Neumu, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić rekao je kako se danas jedan značajan dio Bosne i Hercegovine nije odazvao pozivu u Neum, gdje bi trebali razgovarati i doći do zajedničkih rješenja s ljudima koji imaju iskustvo.

On je istaknuo da je BiH složena zemlja po svom ustavno-pravnom uređenju, a naročito po političkoj situaciji.

– Ni jedna tema ovdje, poput ove koja bi trebala biti isključivo stručna tema, ne može pobjeći od politizacije. U svemu vidimo podjele i osobne interese. Vlada FBiH je svjesna izazova, obećanja i onoga što smo preuzeli kao obvezu, prema međunarodnoj zajednici, ali i prema građanima. Učinit ćemo sve da probamo doći do ovih zakona na državnoj razini, rekao je Nikšić.

On napominje kako je obveza federalne vlasti riješiti zakone koji proizađu iz državnih zakona, ali je naglasio da se neće moći čekati u nedogled kada će se to dogoditi na državnoj razini.

– Posebno zakon o Južnoj interkonekciji gdje smo našli način da to ispolitiziramo i postavljamo uvjete – dodao je premijer Federacije.

Nikšić kaže kako će uskoro morati doći do nužnih rješenja za BiH i građane, a kako bi osigurali da BiH ima još jedan izvor prirodnog plina.

– Da ne ovisimo samo o jednom izvoru te da osiguramo tržišnu utakmicu koja će omogućiti stabilniju opskrbu plinom i mogućnost da naši građani ne razmišljaju da će ih netko na bilo koji način uvjetovati. Kada uspijemo doći do rješenja s partnerima, siguran sam da će od toga najviše koristi imati građani cijele BiH, bez obzira na to što ovdje jedan značajan dio njih nije prisutan – zaključio je Nikšić.

Na kraju je zahvalio partnerima iz međunarodne zajednice koji su, kako je rekao, pokazali koliko su dobri prijatelji i partneri te koliko dobro žele Bosni i Hercegovini./Fena/HMS/

2 COMMENTS

  1. NEBITAN COVIC, BITNA JE REALNOST . DAYTON ,KOJI VISI NA PAUCINI. NIKO U BIH NE MOZE IMATI SVE ! SAMO MIR I RAD .ZLO NIKOME !!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img