PREDSJEDNIK SDP BIH

NIKŠIĆ: Odlučili smo da se ne gledamo preko nišana i ne kopamo rovove, već da se dogovaramo i surađujemo

– Naravno da možemo potencirati razlike koje evidentno postoje u našim pogledima, ali smo se opredijelili da se fokusiramo na ono oko čega se možemo dogovoriti i da pokušamo vratiti nadu građanima. Gradeći barikade i kopajući rovove između nas, ljudi odlaze iz zemlje, kazao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon što je u ime Osmorke potpisao koalicijski sporazum o formiranju vlasti na razini BiH s liderima HDZ BiH i SNSD-a Draganom Čovićem i Nerminom Nikšićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Nikšić je naglasio kako je danas potpisani sporazum između HDZ BiH, Osmorke i SNSD-a rađen u kvalitetnoj atmosferi.

-Sporazum sadrži priču eurointegracijama, ne o euroatlanskim integracijama iz razloga koje je predsjednik Dodik već objasnio, oko vladavine prava, socioekonomskih mjera, znači stvari koje trebaju građanima, kazao je lider SDP BiH.

Siguran je da će nakon formiranja ovog Vijeća ministara građani osjetiti “poboljšanje i neku drugu suradnju, nešto što će im vratiti nadu”.

Predsjednik SDP-a je rekao kako će raditi na pozitivnim rješenjima, ali da “ne možemo očekivati instant promjene”.

– Sigurno je da se neće sve preko noći promijeniti i da nećemo od ponedjeljka imati pravnu državu, ali ako dođe do realizacije ovog sporazuma očekujemo dobre stvari. Jedan dio sporazuma je izvršavanje obveza koje smo dogovarali s poslodavcima iz oba entiteta, to je između ostalog preduvjet za bolji život, ali nam naravno morate dati malo vremena da sve počne funkcionirati. Ne može nitko reći to će biti sutra – kazao je./HMS/

 

spot_img

Najnovije

spot_img