NIKŠIĆ: Nije pitanje tko će pobijediti unutar SDP-a, nego što će se odlučiti

U Sarajevu je počela sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP). Prije početka sjednice novinarima su se obratili predsjednik stranke Nermin Nikšić i predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović.

Magazinović se osvrnuo na tijek sjednice Glavnog odbora kazavši da će tema prvenstveno biti aktualna politička situacija te da će govora biti i o izbornim rezultatima ove stranke, piše Avaz.

Kazao je i da će Glavni odbor usvojiti zaključke koji se odnose na čvrstu opredijeljenost SDP-a ka euroatlantskim integracijama, jedinstvu tzv. Bh. bloka i jedinstvu SDP-a u cijelosti.

– Tim odlukama sasvim jasno će biti potvrđena rastuća snaga SDP-a s prethodnih izbora, kao i dovoljan politički kapacitet da se na narednim lokalnim izborim učini novi iskorak – kazao je Magazinović.

Nikšić je zahvalio medijima na velikom interesu, kazavši da se o sjednici već danima zvučno priča stvarajući određeni pritisak “kako je danas neki dan D” na političkoj sceni u BiH.

– Vrlo jasno želim reći da, što se tiče SDP-a BiH, želimo nastaviti ono što smo u proteklom periodu kao velika ozbiljna politička stranka pokazali, a to je da ozbiljno i argumentirano raspravljamo o problemima u BiH i onome što jeste najvažnije, o problemima za građane BiH i da nakon toga donesemo odluke – ističe Nikšić.

Naglašava i da je naviknu o da se ova stranka često nalazi u žiži interesiranja.

– Ali, isto tako smo navikli i da smo velika politička stranka u kojoj ljudi slobodno izražavaju svoje stavove i mišljenja i koji se pravim argumentima bore za svoje stavove, a na kraju, kad tijela donesu odluke, one su obavezujuće za sve – istaknuo je Nikšić.

Jasno je kazao što očekuje od današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a.

– Želim vrlo jasno poručiti ovdje, kao što ću to poručiti i na sjednici Glavnog odbora, danas nije pitanje tko će pobijediti unutar SDP-a niti će biti pobjednika niti poraženih. Danas nije pitanje jesu li to neki mladi ili stari kadrovi, danas nije ni pitanje je li tuzlanska ili sarajevska organizacija, nego je pitanje kakve će odluke donijeti SDP BiH i Glavni odbor SDP-a. Siguran sam da će i ova sjednica, kao i dosadašnje, proteći u konstruktivnim raspravama te da će biti doneseni zaključci koji će obavezati sve članove SDP-a – kazao je Nikšić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije