Sve vijesti

HNK Mostar

O TOME TKO JE DOBIO VIŠE NOVCA F BIH ILI RS

NIKŠIĆ: Ne slušajte mene, pogledajte Službene novine

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nedavno je gostovao na TVSA u emisiji “Polis” gdje je, između ostalog, govorio i o raspodjeli sredstava od neizravnih poreza.

“Ne treba slušati ni mene ni ove koji su na nož dočekali odluku o raspodjeli sredstava od neizravnih poreza.

Uzmete ‘Službene novine’ i pogledajte. Naravno, da oni koji to žele da dočekaju na nož, da oni koji to zloupotrebljavaju i koji lažu, uzmu pa porede ovaj s prethodnim kvartalom, što se ne može porediti. Poredi se ovaj kvartal s istim kvartalom iz prethodne godine. I ovaj prethodni kvartal poredite s istim kvartalom iz prethodne godine”, naveo je Nikšić.

Dodao je da, ako se uzmu ti brojevi i pogledaju se, vidi se da je postotak FBiH u odnosu na kvartal prošle godine veći, a RS manji.

“Ali to uopće nije poenta. To odlučuje struka na osnovu parametara javne potrošnje. Kako to nije jasno, ja zaista ne razumijem. Ali mogu da razumijem da ljudi imaju potrebu da napadaju, da kritiziraju, jer se oni ni o čemu prije nisu mogli dogovoriti i ništa nisu rješavali. Dakle odgovorno tvrdim da će u ovom kvratalu FBiH dobiti više nego u prethodnom. Ali to nije nikakva pobjeda FBiH nad RS. Ovo je stvar koeficijenata koji se utvrđuju na osnovu postojećih parametara koji se mijenjaju i primjenjuju iz kvartala u kvartal. Kako ja to da objašnjavam nekome tko ne želi razumjeti? Ja na RS gledam kao na dio BiH, ja to ne posmatram kao utakmicu RS i FBiH. Ako baš hoćete, evo, ne pristajemo na postotak podjela akciza, ali o tome nitko ne priča”, naveo je Nikšić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF EU DIPLOMACIJE

Borrell posjetio Odesu i osudio ‘barbarske’ napade na grad

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell posjetio je ukrajinski lučki grad Odesu na Crnome moru, gdje se iz prve ruke...