Hrvatski Medijski Servis

NIKŠIĆ NAPAO IZETBEGOVIĆA: Tvrdi da je lagao građane BiH i kukavički se povukao pred Dodikom

U izbornoj kampanji 2018.godine postavio sam Bakiru Izetbegoviću samo jedno pitanje. Pozvao sam ga da odgovori zašto nas je sve lagao i politički se kockao s genocidom u Srebrenici u reviziji tužbe protiv Srbije, izjavio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić reagirajući na posljednje medijske istupe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

– Nije odgovorio na pitanje, nego je rekao da bi i on volio sjesti s Trumpom pa ne može. S Trumpom se nije sastao, ali tužbu uništio jeste. Godinu dana poslije priznao je da je svjesno lagao sve građane Bosne i Hercegovine povodom revizije tužbe – kaže Nikšić.

Pravdajući se, ističe predsjednik SDP-a, opet je pokazao koliko ne shvaća biće Bosne i Hercegovine. Pravo na istinu i pravdu pripada svim žrtvama, a nikako samo jednom narodu.

– Ja za Izetbegovića nisam Trump, ali nije ni on za građane ove države nikada bio predsjednik koji se bori iskreno za njih i njihovo pravo da svi budu ravnopravni u cijeloj državi. To je danas posebno očito, dok se u izjavama povlači pred SNSD-om i kukavički odustaje od ANP-a, a kao pravdanje koristi tezu da ‘Srbi’ to ne žele, pri čemu i mene svrstava u ‘bošnjačke lidere’.

Ja jesam Bošnjak, ali bošnjački lider nisam, niti imam ambiciju to biti. Ja sam predsjednik bosanskohercegovačke partije u kojoj su lideri svi njeni članovi. Predsjednik sam stranke koja želi imati državu u kojoj se moraju poštovati zakoni, a ne želje samozvanih ‘lidera’, i u kojoj se mora poštovati volja naroda iskazana na izborima, a svi moramo poštovati Ustav i zakone. Dosta je više da nas oni ‘uče’ što narodi žele, a da pritom u svakoj prilici lažu, varaju i izdaju i svoj narod i sve građane Bosne i Hercegovine – kazao je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte