NIKŠIĆ NAPAO IZETBEGOVIĆA: Tvrdi da je lagao građane BiH i kukavički se povukao pred Dodikom

U izbornoj kampanji 2018.godine postavio sam Bakiru Izetbegoviću samo jedno pitanje. Pozvao sam ga da odgovori zašto nas je sve lagao i politički se kockao s genocidom u Srebrenici u reviziji tužbe protiv Srbije, izjavio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić reagirajući na posljednje medijske istupe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

– Nije odgovorio na pitanje, nego je rekao da bi i on volio sjesti s Trumpom pa ne može. S Trumpom se nije sastao, ali tužbu uništio jeste. Godinu dana poslije priznao je da je svjesno lagao sve građane Bosne i Hercegovine povodom revizije tužbe – kaže Nikšić.

Pravdajući se, ističe predsjednik SDP-a, opet je pokazao koliko ne shvaća biće Bosne i Hercegovine. Pravo na istinu i pravdu pripada svim žrtvama, a nikako samo jednom narodu.

– Ja za Izetbegovića nisam Trump, ali nije ni on za građane ove države nikada bio predsjednik koji se bori iskreno za njih i njihovo pravo da svi budu ravnopravni u cijeloj državi. To je danas posebno očito, dok se u izjavama povlači pred SNSD-om i kukavički odustaje od ANP-a, a kao pravdanje koristi tezu da ‘Srbi’ to ne žele, pri čemu i mene svrstava u ‘bošnjačke lidere’.

Ja jesam Bošnjak, ali bošnjački lider nisam, niti imam ambiciju to biti. Ja sam predsjednik bosanskohercegovačke partije u kojoj su lideri svi njeni članovi. Predsjednik sam stranke koja želi imati državu u kojoj se moraju poštovati zakoni, a ne želje samozvanih ‘lidera’, i u kojoj se mora poštovati volja naroda iskazana na izborima, a svi moramo poštovati Ustav i zakone. Dosta je više da nas oni ‘uče’ što narodi žele, a da pritom u svakoj prilici lažu, varaju i izdaju i svoj narod i sve građane Bosne i Hercegovine – kazao je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...