NIKŠIĆ NAKON SASTANKA: Nismo spremni prijeći crvenu liniju

U Sarajevu je završen sastanak lidera lidera vladajuće koalicije u BiH; HDZ-a, Trojke i SNSD-a. Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić izjavio je nakon sastanka da je spreman na kompromis ali da postoji crvena linija preko koje se neće preći, prenosi N1.

“Otvorili smo niz tema, netko je to i na sastanku primijetio. Propuštamo određene vlakove, pa onda zakasnimo sa stvarima koje smo mogli riješiti. Preko crvene linije nismo spremni ni sada preći. Svatko od nas ima određene principe i ima stvari koje ne želi popuštati. Velika je stvar da smo otvorili pregovore, ali imamo i te tri mjere koje su nama važne. Ja sam to nekoliko puta rekao, da odajem priznanje ljudima koji su radili na čelu s gospođom Krišto, primicanja stavova”, kazao je Nikšić i dodao:

“Kao što smo uvijek spremni za kompromis i kako da dođemo da ostvarimo interes svih građana u BiH, spremni smo povući da ne postoji cijena zbog koje ćemo preći crvenu liniju i ugroziti interese građane. Naši partneri iz RS imaju drugačije viđenje, na to smo navikli i nismo nikada pokušavali reći da na određene stvari gledamo isto. Kompromis ne znači da prihvatamo nametanje narativa i odnosa, nego da svi nešto popustimo i dogovorimo se”.

Potom je poručio da smatra da sastanak nije završen.

“Nemam neku dobru vijest, sastanak smatramo da nije okončan i nije završen, dogovorit ćemo se kad ćemo se opet naći i riješiti stvari koje su na stolu. Mislim da govorim uime Trojke, nismo spremni prijeći crvenu liniju protiv interesa BiH”, kazao je i zaključio:

“Crvena linija je jasno postavljena ranije, kada se radi o Ustavu BiH, proračun i ostalim stvarima bitnim za BiH”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img