NIKŠIĆ: Dogovorom, a ne svađama i prepucavanjem, do euroatlantske budućnosti BiH

Diplomatska ofanziva dokazanih prijatelja naše zemlje predstavlja jasan dokaz posvećenosti međunarodne zajednice Bosni i Hercegovini, stoji u osvrtu premijera FBiH na Facebooku nakon posjeta Bosni i Hercegovini brojnih dužnosnika prethodnih dana. Nikšić se posebno osvrnuo na istup američkog državnog tajnika Jamesa O’Briena prigodom posjete Sarajevu.

-Izjavu O’Briena doživljavam kao podršku politici koju mi od početka mandata zagovaramo. Naša politika razgovora i dogovora nema alternativu jer je to jedini put kojim se građanima može osigurati bolji ekonomski, socijalni i sigurnosni položaj. Čvrsto stojimo na tom putu i preuzimamo odgovornost za sve ono što radimo jer naš jedini cilj je dobrobit svih građana. Da se taktika javnog prepucavanja, upućivanja „oštrih“ reakcija i opstrukcija pokazala efikasnom, mi bismo već odavno bili članica Europske unije i NATO saveza. Međutim, očito je, da se politika naših prethodnika pokazala uspješnom samo za širenje mržnje, nepovjerenja i nesigurnosti. Naravno dobro to dođe i za skupljanje lajkova, ali nama to nije cilj.

Mi jednostavno ne želimo gubiti vrijeme na prigovaranje, svađu, prepucavanje, isprazni populizam već radimo na tome da izvučemo maksimum za građane. Intenzivno radimo na finaliziranju fiskalne reforme, završavamo formiranje specijalnih odjela za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, osigurali smo pomoć poljoprivrednicima, stvaramo bolje uvjete poslovanja što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta, osigurali smo bolju brigu za socijalne kategorije i teško oboljele, podršku djeci i mladima, kao i našim uspješnim sportašima. Nastavljamo dalje koračati ka euroatlantskoj budućnosti BiH i za to smo spremni postizati kompromise. To ni na koji način ne znači da ćemo pristati na bilo čije ucjene i prijedloge kojima bi se oštetili građani ili narodi.

Naš cilj je da građanima osiguramo bolji život, da svoju budućnost vide u u svojoj zemlji, a ne negdje drugo. Naš cilj je da Bosnu i Hercegovinu svi njeni građani doživljavaju kao svoju domovinu u kojoj su svačija prava podjednako zaštićena. To su ciljevi na čijem ostvarenju intenzivno i predano nastavljamo raditi, napisao je Nikšić. /HMS/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img